jueves, 25 de noviembre de 2010

La Universitat de Lleida el Día Mundial contra el Maltrato

A la UdL se pusieron pancartas y se llevaron a cabo acciones para conmemorar este día




A la copistería, punto de encuentro de todas las
facultades del Campus de Cappont se prepararon
dos tablones para que la gente opinara






Durante todo el día alumnos y demás personas que pasaron por allí expresaron sus ideas




...y esta imagen impactante de una mujer maltratada

Se escogieron esta imagen, en la que aparece el hombre posible maltratador...
                                                                                               





Algunas de las aportaciones que se dejaron

En esta podemos ver que se citan canciones de cantantes famosas



Las opiniones son claras y contundetes
Nosotras aprovechamos para invitar a la gente a nuestro blog!

4 comentarios:

  1. "La violència es dóna per incompetència emocional i analfabetisme moral de la persona que la duu a terme." E. Mourin.

    Per sensibilitzar en el tema dels maltractament o, a ser possible, disminuir-ne els casos, s'hauria d'impartir eduació socioemocional i altres habilitats socials des d'edats primerenques (a l'escola) i a tots els ciutadans (mitjançant conferències, cursos de formació, etc.). D'aquesta manera, s'ajudaria a desenvolupar el sentiment d'EMPATIA vers els demés i, probablement, es copsaria el sentiment que té la víctima quan es sent assatjada.
    A més a més, hem de ser conscients que existeixen dos tipus de maltractament: el físic i el psicològic. En el primer tipus la persona té un dany físic que, en el pitjor dels casos, pot esdevenir irreversible o causar la mort; és possible que una agressió física desenvolupi també un trastorn mental però, l'agressor, sobretot adopta un rol de maltractador físic. En el segon tipus, la víctima es sent abduïda pel seu atacant tot formant una malaltia mental i, per tant, portant-ho al cas més extrem, pot produir-se la mort voluntària de l'individu agredit psicològicament. Així, doncs, davant qualsevol indici de maltractament tant d'infants (el Bullying a l'escola, etc.) com d'adults (Violència de gènre, etc.) hem d'intentar ajudar de la millor manera possible aprofitant els recursos que tenim al nostre abast; NO ENS HEM DE QUEDAR QUIETS.
    Per acabar, diré que hem de i vetllar per una societat on tots els individus que hi habitem convisquem en harmonia (com la combinació de les notes muscials que formen un BELLA harmonia d'una gran cançó); la nostra societat és plural i/o diversa i hem de considera aquesta DIFERÈNCIA cultural, social, econòmica, educativa,... com una OPORTUNITAT i no com un entrebanc, ja que si es pensa d'aquesta manera la cordialitat està gairebé assegurada, cosa que, des del meu punt de vista, es directament proporcional a una disminució dels casos de maltractament i/o agressió.

    ResponderEliminar
  2. Anònim, la veritat és que deduïm que estàs vinculat/da a aquest àmbit per alguna raó ja que la teva aportació és molt interessant i fonamentada.

    Estem encantades que des del nostre humil blog, ens feu arribar intervencions com aquesta que ens ajuden a créixer, a entendre i comprendre més i més auqesta problemàtica i, en definitiva, enriqueixen aquest projecte comú cap al canvi.

    Només dir-te que moltes gràcies per haver dedicat aquest temps a compartir el teu saber i contribuir a l'educació de tots i totes (tot i que ens sembla que no és quelcom estrany en tu)!

    ResponderEliminar
  3. El dia 25 es va fer una petita representació al bar de la uni sobre la violència de gènere. Alguns ja sabíem que es tractava d'una representació perquè n'havíem vist d'altres de part de les mateixes actrius i actor, però va ser força interessant veure les reaccions d'aquells que no ho sabien: alguns van marxar o van mirar cap a un altre bàndol...
    Per què girem l'esquena a la violència de gènere?

    NEREA http://igualtatdoportunitats.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  4. En general nos encontramos en una sociedad desensibilizada y egoísta que gira la cabeza ante todo aquello que es molesto para sus sentidos: damos la espalda a las personas sin techo, a los que padecen addicciones, a los discapacitados ya sean físicos o psíquicos,... En esta lista de cosas que no nos gusta ver están por supuesto los malostratos y la violencia de género, si no estamos concienciados de que se nos necesita para hacer frente a este tipo de situaciones y que tod@s podemos aportar nuestro granito de arena para vivir en un mundo mejor, nunca vamos a dar el paso, en este caso de coger un brazo que se levanta contra una mujer.

    ResponderEliminar